Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Jävla kemister !



Jag slutar aldrig att förbryllas
av människor som tror att kärlekseufori
går att förklara med kemi:
dopamin och serotonin.

De två kemiska substanserna
går att framkalla i skallen
på en mängd olika sätt.

Du kan äta godis, god mat, vin,
se en film, lyssna på fin musik
knulla.....vad som helst som gör dig lycklig
men kom inte och jämför de aktiviteterna
med kärlek !




Övriga genrer (Pastisch/Hommage) av Gunnar Hilén VIP
Läst 158 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2020-02-14 17:57



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Det är oxytocin och
vasopressin som
styr riktig kärlek.

Oxytocin gör att kvinnan
tar hand om sig
själv och sin bäbis,

och vasopressin gör att
mannen tar hand om
sina nära och kära.
2020-02-19

    Lena Staaf VIP
Kemin lindrar men hjälper inte. Men fråga en knarkare vad som är kärlek - heroin, svarar hen!
2020-02-15

  Gunnar Hilén VIP
Vi är vetgiriga men vi vill innerst inne inte veta vilka och vad vi är. Vi rör oss bara på trygga platser.
2020-02-15

    ej medlem längre
vi är väl vetgiriga?
2020-02-15

  Gunnar Hilén VIP
Den finns inte. Då ska de leta efter den som uppstår vid kärlekssorg också.

Och vad ska vi med kemin till när det är en människa av kött och blod vi älskar och begråter.

Vi är så dumma att vi försöker förstå oss själva och våra känslor på ett avigt och naturvetenskapligt sätt.
2020-02-15

    ej medlem längre
Kanske har dom inte hittat den kemikalien än :)
2020-02-15

    ej medlem längre
Ja det är ju sant
2020-02-15

  Lottie Ålhed VIP
Allt går att förklara med kemi tydligen nuförtiden.
2020-02-14
  > Nästa text
< Föregående

Gunnar Hilén
Gunnar Hilén VIP