Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

EN SOCKRAD VERSION

 

Osnuten ilska

springer omkring

 

i kroppens

alla hålor

 

vill ta sig ut

 

kasta knivar

och kastruller

 

gapa och skrika

om orättvisor

 

vill inte vara snäll

 

präktighet och tålamod

har krackelerat

 

en sockrad version

av mig själv

 

vill ta sig ut

 

kryddas med salt

och chilipeppar

 

gå i egna skor

inte mammas




Fri vers av Elisabeth Nilsson VIP
Läst 267 gånger och applåderad av 14 personer
Publicerad 2020-02-19 18:14



Bookmark and Share


  KattenKin VIP
Här hettar det till, härligt!! :)
2020-02-27

  Magdalena Eriksson VIP
Bra. Mera bara kör på. I den här högen av ej duktig . Jag skrev en dikt om duktigheten som började: "Duktigheten gjorde mig främmande inför mig själv
duktigheten tog min oskuld inte min första älskare som hette Ronny och luktade snus "



2020-02-20

  ULJO
Ilska och förtret göder inget gott. Visst kan man bli förbannad men det löser inget.
2020-02-20

    Lena Staaf VIP
Sund ilska som handlar om att stå på sig och inte låta sig köras med. Efter att kastruller kastats så känns det bättre.
Gillar den staccatoliknande rytmen. En kastrull för varje strof!
2020-02-19

  Niliboy
Jag är inteså förbannad, Herren Gud vill att jag istället ska vAra ödmjuk å saktmodig å leva i förkovran! Det tror jag också många andra skulle mÅ gott av!
2020-02-19

  Poeten Salvador VIP
Jag har diabetes, så sockrade versioner passar illa
2020-02-19

  Boel Lindell
Det är inte så farligt att kasta lite kastruller omkring sig ibland!
2020-02-19

  Cikoria Blå VIP
Bra!
2020-02-19

  Feliaxel VIP
Det är nog bäst att gå i egna skor
2020-02-19

  Marita Ohlquist VIP
Bra Elisabeth, den som är andra till lags förlorar så småningom sig själv!
Skönt med egna skor.
2020-02-19
  > Nästa text
< Föregående

Elisabeth Nilsson VIP