Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Längtan till vår

 

 

måndag morgon trötthet rymmer 

tunga tankar skymmer

sol som skiner

ändå dystra miner

 

om ändå vår det vore

men nej, säger Kung Bore

han håller taget

vill vinna slaget

 

men inte ens han

motstå kan

vårens vackra entre'

då är han blase'

 

hem till isrike han far

blir borta många da'r

ingen honom saknar

när våren vaknar

 

när vår i blomning står

så vackert, i ögat en tår

alla ljuvliga dofter berusa

tänk vad våren kan förtjusa

 

bort alla mörka tankar

när våren på dörren bankar

njut av hjärtans lust

känn vindens ljumma pust

 

 

 

 

 




Bunden vers (Rim) av Öknens Ros VIP
Läst 149 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2020-02-24 09:42



Bookmark and Share


  Bodingen VIP
"när vår i blomning står
så vackert, i ögat en tår", het int' vackert, pollen het de.
2020-02-24

    Elisabeth Nilsson VIP
Bra rimmad vårdikt!
2020-02-24

  Marita Ohlquist VIP
Nu längtar vi efter vårens ljus och värme!
Bra skrivet.
2020-02-24

  AndLou VIP
Våren är verkligen något att se fram emot, ett underbart uppvaknande på alla fronter!
2020-02-24

  Feliaxel VIP
Längtan efter vår är stor nu
2020-02-24

    Lena Staaf VIP
Härlig vårlängtan! Men det är ju bara februari ännu...
2020-02-24

  angela Täubert fd Jansson VIP
Ja våren är ngt vi alla längtar till. Bra diktat och gillar dina rim :)
2020-02-24
  > Nästa text
< Föregående

Öknens Ros
Öknens Ros VIP