Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Ålderdomen kan vara väldigt olika för olika människor. Ta texten med en nypa salt.


En dag blir också du gammal

 

 

du är ung och fri

lider inte av apati

livet för dig leker

någon dig smeker

 

för dig är livet allt

du vill va' me' överallt

festa, parta, ha kul

klappar till jul

 

år läggs till år

du snart "smått" får

vardagen blir ett test

när du inte kan gå på fest

 

barn växer upp, blir stora

men dom du inte vill förlora

nu är du i gyllene medelålder

du får läsa i folder

 

vad allt roligt man kan göra

vilken musik du vill höra

på gym börja träna

tills du får ont i knäna

 

dags att växla ner

du orkar inte mer

du nått upp till pension

men känner ändå passion

 

så ta tillvara det goda

prinsen blir ej en groda

lev till sista sekunden

sedan ligger du i lunden

 

 




Bunden vers (Rim) av Öknens Ros VIP
Läst 240 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2020-02-25 12:54



Bookmark and Share


  Niliboy
Ja en gamlings erfarenhete verklighet
Lockar åckså till igenkännande skratt!
Oj, va fint du diktar, man blir verkligt glad!
2020-02-26

  Bodingen VIP
Ja till slut måste nog även jag inse att man inte är odödlig he
2020-02-25

  överlevaren VIP
Ja åren går och vi med den...
2020-02-25

  angela Täubert fd Jansson VIP
Så jä...la bra sammanfattning av livet! Guldstjärna till dig!!!
2020-02-25

  AndLou VIP
Jag tycker det känns oerhört skönt att äntligen bli "vuxen", för min del tog det tid! Har nog aldrig mått så bra som nu tidigare i livet, även om en del fysiska besvär gör sig påminda! =)
2020-02-25

  Cikoria Blå VIP
Det dröjer länge än - har nyss fyllt sjuttio;)
2020-02-25

  ULJO
Trevligt om vår väntade åledrdom
2020-02-25

  bohemen VIP
vAR DET INTE GRODAN SOM BLEV EN PRINS?
2020-02-25

    Lena Staaf VIP
Ålderdomen blir förhoppningsvis fin men ett lugnare tempo behövs.
2020-02-25

  Feliaxel VIP
Alla blir vi det men vi behandlar ålderdomen olika
2020-02-25
  > Nästa text
< Föregående

Öknens Ros
Öknens Ros VIP