Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
tackdikt till älskad affär i Örebro


Törnqvists hattar

Jag ska bara kika in genom fönstret
men genomskådar redan bort-föklarings-mönstret
en läcker yppig svart en rosig liten skär
en solgul slokhatt klipper med ögonlocken där

Jag dras in genom skyltfönstret blir en godissugen unge
det hjälper inte hur jag försöker dra rocken kring mig och bestämt säga nej
du ska inte in
försent försent jag är förförd
av en rosettprydd Kråka djupt berörd
jag måste ha en ny hatt genast annars står jag inte ut!


Men vem vågar pryda sin knopp med ett leende
köpa hatt i klimatkatastrofers skeenden?
va ska folk tro de kommer säkert att glo
för hur kan någon vara lycklig i stråhatt eller i en av banan
när hoten mot vår framtid växer men det är väl själva fan!

Jag vill ha ett grönt diadem som sträcker sig i serpentiner
och bullrar som en mässingsorkester å går ann
vem missunnar mig flor och paljetter en endaste dag
om någon vänder sig om och glor
på mitt arrangemang vet du va jag tror?

Fantasi och och elegans
kan väcka längtan och avund
men det är andras problem
jag vill möta våren i grönt diadem!

Kära ni
en sådan underbar affär som jag fått
köpa huvudbonader i
jag vill tacka för fniss och för tröst
jag vill niga för alla gånger ni gömt mina sorgsna ögon
lyckan är att bära en duvblå rymd
kring tankar som irrar omkring….




Bunden vers (Rim) av Magdalena Eriksson VIP
Läst 290 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2020-02-26 12:14



Bookmark and Share


  Lars Hedlin
Jag älskar dessa små affärer från förr med udda saker och textilier!
2020-03-01

  KattenKin VIP
Vilken härlig hatthyllningsdikt! Jag älskar hattar och hattaffärer, men de har försvunnit. På 90-talet fanns det en i Luleå, och jag var stamkund där. Fick tillochmed ta hatt på krita ibland när jag blev förtjust fast jag egentligen inte hade råd. Den fanns hattaffär i Umeå också. Nu undrar jag om de ens finns i Stockholm? Kanske affären du skriver om är samma som jag ringde till för nåt år sen när jag såg en på nätet, det kan faktiskt tänkas. Jättefint skrivet, jag blir hattifnattigt lycklig! :)
2020-02-26

    Elisabeth Nilsson VIP
En helt underbar hyllning till en oumbärlig hattaffär, som skapar vill ha, vill ha med sin fantasifullhet!
2020-02-26

  Mats Edin VIP
En underbart mysig brandfackla:)
2020-02-26

  ULJO
Dessa gamla anrika affärer som försvunnet. Nätet tagit över. Gott ändå att minnas.
2020-02-26
  > Nästa text
< Föregående

Magdalena Eriksson
Magdalena Eriksson VIP