Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Kära arbetskamrater

Den borgerliga alliansen vill
att vi skall göra mer
med färre personal
att vi dokumenterar mer
av det jobb vi utför
att vi är lojala glada och tacksamma
för att vi trots allt finns kvar
att vi tränger ihop oss
på en allt mindre yta
att vi undergivet bugar niger och förstår
att privata alternativ alltid är bättre
trots att de kostar dubbelt så mycket
att vi stärker förmågan att förstå
att budgeten alltid är överordnad de mänskliga behoven
att vi behöver bli mer flexibla och anpassbara
att vi sitter duktigt framför datorerna
för att mäta och utvärdera
att vi förstår att vi alltid brister
i rationalitet och effektivitet
att vi alltid behöver träna mer
i att med glädje lyda den som befaller
att vi är tacksamma
för att ni vet var skåpet skall stå
att vi inte i desperation vaknar på nätterna
formulerar arga appeller
och publicerar dem på poeter.se




Övriga genrer (Pastisch/Hommage) av Respons VIP
Läst 171 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2020-02-28 03:59



Bookmark and Share


  Anya VIP
Jaa du...jag har sagt det förr och jag säger det igen. Känner igen mig! Det är som om du skriver om min fd arbetsplats. Så kloka ord om samhällsutvecklingen.
2020-02-29

    Sefarge VIP
Felaktiga journalister
Skall straffas.
Alla skall ha personligt
Ansvar för sitt skrivande
Även här på Poet. Se
Inget undantag
Straff. Straff rädsla och
Misstro mot det skrivna
Ordet som inte passar in
I det kommande politiska
Blåbrunvita Styret?
2020-02-28

  Blomma-Stjärna VIP
ja, bra skriftat där - för se bara så mycket som redan är omkullvält av välfärden och solidariteten - och hur kan man gå på den borgerliga alliansen - och förresten även dagens socialdemokrati!
2020-02-28

  Marita Ohlquist VIP
Må facklan lysa tydligt och klart
tills alla kan se det som är uppenbart!
2020-02-28

  Öknens Ros VIP
Människor har blivit robotiserade, förväntas göra det omänskliga. Det kan bara sluta på ett sätt, en total kollaps.
2020-02-28
  > Nästa text
< Föregående

Respons
Respons VIP