Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

JAG SKREV TILL DIG

Jag skrev till dig i akvarell
och unga fantasier
och drömde om dig varje kväll
till vilda melodier.

Jag skrev till dig med bläckets blod
och hjärtats röda skrifter,
med nervers orosfyllda flod
och åtråns ömma drifter.

Jag skrev till dig på livets höjd
med klorofyllens gröna
och mogna blomsterängars fröjd
i kärleksdikter sköna.

Jag skrev till dig på plågans bädd
med genomskinligt vatten,
med tröstens sköra bokstav, rädd
för kampen under natten.

Jag skrev om dig med sorgens stift
och minnets skri i märgen,
med dödens blyerts svarta stift
och anilin i färgen.







Bunden vers (Annat versmått) av Ulf Carlsson VIP
Läst 216 gånger och applåderad av 12 personer
Publicerad 2020-02-29 19:30



Bookmark and Share


  Johan Strömstedt
En fin text.
2020-03-03

  KattenKin VIP
Oj vad vacker! Förtrollande på ett mjukt tillbakalutat vis med perspektiv. Gillar upprepningarna, och rimmen faller perfekt på plats. Sparar den, det var minsann en pärla!
2020-03-03

  Lottie Ålhed VIP
En dikt som löper vackert över tid.
2020-03-01

  Fredrik Axelsson
Den här ville jag återkomma till, den har en känsla som stannar kvar. Väldigt vacker.
2020-02-29
  > Nästa text
< Föregående

Ulf Carlsson
Ulf Carlsson VIP