Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vi ska nog bestraffas



Kan man tala om "gud"
utan att tro på en ?

Vad är isf dens uppfattning om synd ?
Har vi syndat ?

Levt lössläppt ? Ja det kan man säga.
Okristligt ? Ja det kan man säga.

Har internet gjort oss till bättre människor ?
Eller sämre ?

Framför allt
vad gör vi med Tellus ?

Och
med varandra i vår dödsskräck ?

Kallas det inte
våldtäkt, mord
0ch utarmning av resurserna ?

Skapelsens krona !!!
Corona !!!

Ska vi "straffas" ?
Med en syndaflod ?

Gräshoppssvärmar ?
Virus ?

Bränder ?
Vaknande vulkaner ?

Det enda jag ser framför mig är schimpansen
som inte kommer loss från repet men
försöker och försöker och försöker
genom att kasta sig hit och dit, upp och ner,
fram och tillbaka...timme ut och timme in.
dag ut och dag in.

Jag vet att Isis-soldaten högg upp ett spädbarn,
kokade soppa på delarna och erbjöd
den hungrande mamman men det finns
inga ord för det...jag kan inte...jag förmår inte...
jag blir bara tom och apatisk
men schimpansen...den identifierar jag mig med.

Den är vi.
Jag är den apan. Apan Gunnar. Vem är du ?

Ja
vi ska bestraffas.

Naturligtvis.
"Vår beredskap är god" !




Övriga genrer av Gunnar Hilén VIP
Läst 181 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2020-02-28 08:42



Bookmark and Share


    Lena Staaf VIP
Naturen slår tillbaka efter vad vi tillfogat den.
Vår egen ondska mot varandra behöver vi också jobba med. Den är inte naturnödvändig. Vi har ju också godhet inom oss. Vi får hjälpa varandra att plocka fram det. Tror inte vi ska räkna med att Gud ska fixa det. Men kanske kan han vara ett stöd på vägen.
2020-02-28
  > Nästa text
< Föregående

Gunnar Hilén
Gunnar Hilén VIP