Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ett land nånstans i världen

 

 

människors liv är inte mycket värt

spelar ingen roll hur mycket de har det kärt

de är bara en bland flera miljarder

varav många är bastarder

 

hur kan någon tro att många barn försäkring är

från ett liv som bara är elände och misär

när maten inte ens räcker till alla i familjen

hur kan man tro att detta är den rätta lösningen

 

inte för att man är så otroligt barnkär

nej, detta är bara en bedräglig chimär

barnen förväntas ta hand om sina gamla 

flickor får gå på gatan och skramla

 

när ingen arbete har finns dåligt med pengar

kanske finns tillfälligt arbete som drängar

så vad är lösningen på fattigdomen

hur få dem ut ur ynkedomen

 

inte fler barn än man kan mätta

det är det enda rätta

ta hem flickan på gatan

så hon slipper den satan

 

som tvingat henne dit

hon ska inte va' nån jävla samarit

 se till att skaffa preventivmedel

det kan spara mången sedel

 

varför se ner på de som jobb har

slaveriet ju avskaffats har

då är ju vi inte bättre här

på arbete som sliter och tär

 

att lösa världsproblem ej lätt att göra

hur ska man göra när ingen vill höra

utan lever efter gamla tradioner

som alstrar ännu fler miljoner

 

 

 

 

 

 




Bunden vers (Rim) av Öknens Ros VIP
Läst 128 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2020-02-29 11:15



Bookmark and Share


  Bodingen VIP
Homo Sapiens är helt enkelt det mest egoistiska djuret på planeten, inte ens en hamster slår oss på fingrarna.
2020-02-29

    Lena Staaf VIP
Så länge det är stor fattigdom och det inte finns ordentligt utbyggd barn- och äldreomsorg kommer människor att föda många barn. De vet att flera av barnen troligen kommer att dö och de måste ha barn som hjälper dem. Det har visat sig att så fort människor lyfts ur fattigdom så skaffar de också färre barn. Så det är fattigdomsbekämpning som är receptet.
2020-02-29

  Niliboy
Det enda som bär å föder är Guds barmhärtighet. Något att bedja om!
2020-02-29
  > Nästa text
< Föregående

Öknens Ros
Öknens Ros VIP