Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

SJÄLVRANNSAKAN

Av alla dikter som jag hittills skrivit
blev inte många särskilt hyggliga.
Dess flera däremot har usla blivit,
på gränsen till det vederstyggliga.

De dikter som jag ändå något skattar,
uppskattar nästan inte någon ann´.
Måhända t.o.m. att några skrattar
åt mina stackars verser lite grann?

Det gör jag själv i eftertankens blekhet
och undrar stundom hur min dikt blev till.
Var det inspirationens blixt, som stekhet

fick mitt förstånd att stå som blicken still?
Bedrogs mitt hjärtas brand av känslans vekhet?
Skriver jag dikter fast jag inte kan - men vill?









Bunden vers (Sonett) av Ulf Carlsson VIP
Läst 156 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2020-03-03 14:29



Bookmark and Share


    Drömfabriken
Känner igen mig. Det allra mesta jag skriver är inget bra. En läsare ser det direkt, men själv måste jag låta texten vila i 6 månader. Men är jag så tålmodig?
2020-03-03
  > Nästa text
< Föregående

Ulf Carlsson
Ulf Carlsson VIP