Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

DET GAMLA VANLIGA

Jag skriver dagens dikter som igår
med samma typ av rim och samma meter.
Det utmärker oss gammaldags poeter
att följa ideal från yngre år.

Vi fortsätter de nötta huvudspåren
på trygga stigar än i ålderns skog.
Att vara den man är, att vara nog
är rikedom trots brist på huvudhåren.

Ni läsare, som redan listat ut
hur denna dikt är gjord med ton och takt,
ni hamnar säkert också där till slut

och repeterar det ni redan sagt
på samma sätt med ålderns rätt och makt
att vara den man blivit - utan prut!









Bunden vers (Sonett) av Ulf Carlsson VIP
Läst 150 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2020-03-08 19:43



Bookmark and Share


    Max Poisé
Gott och se en traditionsenlig 14 radig sonett, inte allt för ofta synlig här på sajten.

Sen är vi gamla gubbar ganska bra på våra poetiska avtryck...:-)
2020-03-08
  > Nästa text
< Föregående

Ulf Carlsson
Ulf Carlsson VIP