Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Lite rimmat för en gångs skull


En bagatell

Allt är redan sagt av andra
så vad har jag att komma med
för nytt i andra eller tredje led,
annat än att gnälla, klandra?

På tv klingar det trista tjatet
om Mellon, kriser och herr Trump
så att man drabbas lätt av damp
och helst vill slippa vara vaken.

Hösten var en regnig plåga
och vintern var en regnets tid.
I Skåne var ej himlen vid
och vintern utan snöförmåga.

Nu hoppas jag på vårens fägring
ty lärkan har ju kommit hit.
Till den jag sätter all min lit
och hoppas slippa grå belägring.

Jag hör dess löftesrika drillar
när jag cyklar till mitt  jobb
på en gammal rostig hoj
eller i vår trädgård pillar.

Och vårens blommar alla
är nu verkligen på gång,
så varför gnälla dagen lång
fast dagarna ännu är kalla?

 

 




Bunden vers (Rim) av Algotezza VIP
Läst 208 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2020-03-09 10:20



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Algotezza
Algotezza VIP