Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

JESUS I POLITIKEN

Av vissa framställs Jesus Krist
som vore han en kommunist,
fast vissa ställen i hans tal
gör honom ultraliberal.
I mångas bakåtperspektiv
är Jesus klart konservativ,
men aldrig ser man Herren Krist
som nationalsocialist
och inte alls i någon stat
blir Jesus kristendemokrat!

I stället är han, sant och visst,
en annan sorts miljöpartist,
som visar oss ett himmelrik´
helt fritt från jordisk politik.






Bunden vers (Rim) av Ulf Carlsson VIP
Läst 66 gånger
Publicerad 2020-03-09 12:49



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Ulf Carlsson
Ulf Carlsson VIP