Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Kompost

Meja ner din dag
timmarna malas ner
Smula varje minut
låt metallkrossen gnissla
sekunder sönderdelas i atomer

Så ska en onödig dag hanteras
gömmas och glömmas
till och med fördömas
och kanske läggas i kompost

Det är litet som med konstnären
en lång lång rad med skisser
blad som kastas

Där blir dagarna till utkast
prov och tester som förkastas
en efter en

Och till slut så är materialet förbrukat
inga fler pennor eller färger
den sista pennstumpen får duga

Och på din bakgård ligger dagarna i kompost
i väntan på att bli gödning
till en ny generation
som förhoppningsvis odlar tulpaner




Fri vers (Fri form) av Linil VIP
Läst 145 gånger
Publicerad 2020-03-10 20:19



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Linil
Linil VIP