Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Läget här


Läget nu

Jag äter en enkel måltid,
blickar ut genom fönstret
och ser kråkfåglar
söka föda på den stora gräsmattan
bortom tomthäcken 
och gång- och cykelstigen.

Vädret skiftar, ömsom sol och moln.
Ytterligare några råkor landar
på gräsplanen och söker föda.
Det är råkor, kajor och skator.

Kajor och råkor är flockdjur
och flyger ofta i grupp,
inte sällan omfattande och ljudliga.
Skator är snarare gängdjur 
på en fyra-fem indidivider,
kråkor ofta i par.

Vinden tar tag i 
fotbollsmålens trasiga nät.
Mot de grå molnen avtecknar sig
en mörk fjäderklädd gestalt,
svävande.

Är allt sig likt?




Fri vers (Fri form) av Algotezza VIP
Läst 326 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2020-03-11 09:46



Bookmark and Share


  Lottie Ålhed VIP
Väl fångad ögonblicksbild Applåd!
2020-03-11
  > Nästa text
< Föregående

Algotezza
Algotezza VIP