Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

README







== INNEHÅLLSFÖRTECKNKNG

Simpel, brusig som upplöst i vatten
pixlar av mod och törst i vita plagg
en nagel som speglar sig
och en näckrosnacke mot dovljusberg
det här är naturen av allt, formerad
i en vävnadsanordning sinneskött






== SEDIMENTANALYS
Ett allt av obegriplig komplexitet
Slänger blickar, slängkyssar, flimrar ögonfransar
och putar med svarta hål,
skynken av explosiv himmelblå






== BOTTEN
Innerligt enorm, om begränsat
så oöverskådligt gränslöst till
synes utan vidare obegränsad
kapacitet: smickrar dig genom
att finnas till så du känner
av hur du är menad att
förlora dig här
älskade djuransikte, du lyser
så det spricker och skuggar
överallt runtomkring
i urtypiskt avslutande tillväxt







== SKIKT
på ett ögonmått är jag där
och slickar dig till brytpunkten
där du blir ett med universum
du tar mig till utgångspunkten
där jag läppjar bifurkationen
med en intet ont anande törst

här blir det oss varse
hur ändarna av vartannat
mellanrummen markerar Det
själva bestående i varat
och väljer så att vistas
i en bultande stjärnlik rymd
klädda med hud och vingar
och horn och kärlek till
allt som går att banka
våra nyfödda huvuden emot






==DRÖMORD
I något avseende skulle det vara enklare
att förtrolla ett medvetande än en hel värld
som om det fanns någon avgörande skillnad
att det ena ryms i det andra
och det andra i det tredje
men du ville bara ha mig
och jag var bara hel








Fri vers av djuransikte
Läst 188 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2020-03-13 00:02



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

djuransikte