Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

SKRÄMSELHICKA

 

Delade ord

ett vattenfall

av värme

i kylans is

 

runtomkring

faller världen

i småbitar

av rädslor

 

stängda gränser

livets begränsningar 

mera ensamhet

mera fattigdom

 

för länge sedan 

drack jag öl

av märket corona

får skrämselhicka

 

klamrar mig fast

vid orden vi ger

som en livboj

att inte drunkna

 

men ljusa våren 

vill jag älska

se liven födas

natur i grönska spira

 




Fri vers av Elisabeth Nilsson VIP
Läst 223 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2020-03-24 17:54



Bookmark and Share


  Magdalena Eriksson VIP
du äger glöden...
2020-03-25

  Boel Lindell
Det är tur att vi har just det du skriver om, ord att dela med varandra. Tack för dina. Vi får försöka njuta av våren så gott det går och göra vad vi kan för att hålla oss friska.
2020-03-25

  Niliboy
Hoppas coronaviruset försv inner snart,
Ja här försöker vi anpassa oss, å jag gläds att jag slipper handla!
2020-03-25

  ULJO
Världen behöver inte detta. Hoppas på stopp snart.
2020-03-25

  Feliaxel VIP
Vi får hoppas att det lugnar ner sig och livet blir lite mer normalt
2020-03-25

  Öknens Ros VIP
Vi får inte låta rädslan ta överhanden, utan se positivt mot en kommande vår som väntar. Dock manas till viss försiktighet.
2020-03-24

    Sefarge VIP
Bra (be)skrivet!
Från världen mest
skrämmande Stats
-diktatur kom Rädslo
- influensan farande
Men den ska vi gem
-ensamt överleva
med vårens skapelse
-kraft!
;}
2020-03-24
  > Nästa text
< Föregående

Elisabeth Nilsson VIP