Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

RÄDD OM DÖDEN

När jag inte längre är rädd för döden,
är jag nog död eller mycket ung igen.
Döden är gjord att vara rädd för,
en viktig funktion av livet,
renhållningsarbetaren, inträdesbiljetten,
"det mörka smycket som ger tillträde till festen".

Döden förtjänar att vara rädd om
i sitt idoga dygnetruntjobb
för rädslans skull
om rädslan rädd skall man vara,
inte för.
"Dör döden, färjkarl, är vi alla döda".

När jag var ung,
förstod jag inte att vara rädd för döden.
Jag var dum-dristig i yngre dagar
och saknade stundom respekt också för livet.
Nu är jag gammal-modig och rädd om livet
och rädd om döden.




Fri vers av Ulf Carlsson VIP
Läst 179 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2020-03-25 06:35



Bookmark and Share


  Marita Ohlquist VIP
Jag är inte rädd för döden, men det har hänt att jag varit rädd för att leva.
2020-03-25

  Pia Laurell (fd Kal Wallin)
Tänkvärt. En självbevarelsedrift.
2020-03-25
  > Nästa text
< Föregående

Ulf Carlsson
Ulf Carlsson VIP