Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

DÖDEN BLIR EN ÄNGEL

 

Med tysta fjät går

farsot jorden runt

 

riken störtar samman

sluter sina gränser

 

fattiga får lida

utan mat och pengar

 

döden blir en ängel

bär från plåga bort

 

rika i sitt överdåd

äger gods och guld

 

är denna farsot straffet

för mänskans girighet

 

missbruk av naturen

förstörelse av klimatet

 

krigiska herrars lek

med makt och pengar

 

må fågel Fenix brinna

stiga återfödd ur askan

 

till en ny och bättre värld

än den som hastigt föll




Fri vers av Elisabeth Nilsson VIP
Läst 313 gånger och applåderad av 16 personer
Publicerad 2020-03-27 17:41



Bookmark and Share


  ULJO
Riktigt bra
2020-03-30

  Lars Hedlin
Mycket bra skriftat!
2020-03-29

    Max Poisé
En tydlig återställare är nog snart ett måste från alla hörn, så många saker som är lite snett och vint...
Bra och viktig text!
2020-03-29

  Niliboy
vi får inte grotta ner oss, viruset hoppas vi planar ut snart, å vi får vara glada å glädja oss åt det kommande riket, i sinom tid!
2020-03-28

  Flicis VIP
Jo, det låter som texten i uppenbarelseboken i Bibeln. Men å andra sidan så är det väl inget konstigt, att det händer något alltid i människovärlden. För vi är som små barn innan vi blir vuxna.
2020-03-28

  M.Eta
Lite skrämmande om det skulle vara ett straff till världens befolkning som inte är rädda om varandra och vår värld. Men man undrar ju hur det kan bli så här eländigt! Bra fångat!
2020-03-28

  Öknens Ros VIP
Kan inte sägas bättre!
2020-03-28

  Feliaxel VIP
Man får hoppas att detta blir en tankeställare
för världens befolkning
Mycket tänkvärd läsning
2020-03-28

  Cikoria Blå VIP
Bra formulerat!
2020-03-28

  Blomma-Stjärna VIP
mycket mycket bra - bokmärker!
2020-03-28
  > Nästa text
< Föregående

Elisabeth Nilsson VIP