Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ingens fel

vår vänskap är en sönderälskad svala
gråtande svalor gör ingen glad

djupdykningar eller piruetter
vänliga överslätande försök till att snabbt genomlysa det som gick fel
suckar mot himlen
som övergödda ordsuggor

värst var när jag ensam försökte läka
allt trasigt som någon slags hjälte !

vår vänskap är en sorgsen humla
litet svart huvud mot svartväggen

en gång speglade du dig
log i mina dignande kaskader
en dag gav du dig av

på små blåmesben sprang jag efter guldvagnen
där du lekte drottning
löjjet drog bort mina hårstrån från svålen
ett efter ett
och
inget
skimrande
ägg
finns
längre
att
ruva
förkrymt irrar mitt huvud
i dina solnedgångars kvarter
jag ser dig
dra isär de ockrafärgade gardinerna
du ser rakt ut i intet
kallar det Gud
vill bara ha lugn och ro
rena lakan och ord som samlar sig i skafferiet.




Fri vers av Magdalena Eriksson VIP
Läst 213 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2020-03-27 15:35



Bookmark and Share


  Gudinnan VIP
Himmel så talande och bra. Tack.
2020-04-17

  Marita Ohlquist VIP
En fantastisk text som väcker tankar och känslor!
2020-03-30

  Lars Hedlin
En text som känns och berör! TACK!
2020-03-29

  Sommarina VIP
Jag tycker om dina ord....otrogen humla, blåmesben. Text som känns. Bra!
2020-03-29

  Pia Laurell (fd Kal Wallin)
Din text griper mig...
2020-03-27

    Max Poisé
Som agnostiker inser jag hur jobbigt det är med tro...
När allt egentligen styrs av slump ihop med handling och konsekvens...
Tack för en intressant text...
2020-03-27

    Elisabeth Nilsson VIP
Underbart och befriande att läsa din poesi, där dina tankar och ord flödar fram osorterat.
2020-03-27

  Nanna X
Byt gud ; )
2020-03-27
  > Nästa text
< Föregående

Magdalena Eriksson
Magdalena Eriksson VIP