Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Så naken är en själ

 

 

 

Så nakna är mina drömmar

Så nakna är min lek

 

Men aldrig så naken som min själ

 

Tuffa år hade min själ genom sin tid

Tuffa tider upplevde min själ

 

Men aldrig så tuff som de tio år i Irans fångenskap

 

På tung sorg levde och lever min själ

Med tung ensamhet tar min själ sig ur sängen

 

Men aldrig så tung som en mardröm

 

Med gråtande ögon vilar min trasiga själ sig

Och med sörjande ögon vaknar min slitna själ

 

Men aldrig så trasig som ett par gammalt skor

 

På flykt från ondo lever min själ

På flykt existerar min kropp

 

Men aldrig som ett annat religionshat mot min religion

 

Så nakna är mina texter

Så nakna är mina teckningar

 

Så nakna är mina läsare

Så nakna är de som mig blockerade

 

Så naken är livet

Så naken är hjärtat

 

Så naken är ett barn

Så naken är en kvinna

 

Så naken är kärleken

Så naken är hatet

 

Så naken är en människa

Genomskinliga är alla själar 




Fri vers av Naji Yaaqoub VIP
Läst 146 gånger
Publicerad 2020-03-31 11:42



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Naji Yaaqoub VIP