Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Ur fabrikation Faeböe och Ferdinand


Faeböe om livs-svikt


- Faeböe, det är underliga tider vi lever i.
- Tja, Ferdi, man får allt nypa sig i armen och fundelura
om allt som händer, verkligen händer.
- Och virusets efterverkningar får nog marken att skaka,
sa Ferdinand med eftertryck.
- Jo, livet sviktar och svajar. Tillvaron hänger på trekvart.
Nog mycke som rör sig under hatten på folk. Och
efterspelet som du antyder, blir nog lika knepigt
som själva sjukdomen, sa Faeböe med viss övertygelse.
- Men, hur ser du på tiden före Corona och tiden som
pågår, med samhällslinsen på.
- Jo, sa Faeböe något dröjande. Före det virusburna tog mark
upplevde nog många social differentiering. Och under
pågående spridning kan vi inte springa ifrån den sociala
distanseringen. Allti nåt som smolkar ner bägaren.
- Ja, det förstås, rundade Ferdinand av.




Prosa av BenGust VIP
Läst 132 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2020-04-02 19:48



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

BenGust
BenGust VIP