Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

MAGNOLIA

I trädgårdsgången, i lavendelsnåren,
beredes hon som bruden för sitt lopp,
den skära jungfrun, full av vårens knopp
men ännu pälsbeklädd om silverhåren.

Snart skall hon brista ut i vårens vindar
med jubel i sin vita bröllopsskrud.
Dock håller hon sig ännu gömd, förklädd som Gud
och inåtvänd bakom sitt grenverks grindar.

För frosten jagar henne med sin död
inunder månens kranium i fonden
och söker hennes blomstring grymt förhindra.

Må Aurora i sitt morgonglöd
få finna henne frisk, återuppstånden
och hennes rosenstenar le och tindra!










Bunden vers (Sonett) av Ulf Carlsson VIP
Läst 219 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2020-04-06 17:16



Bookmark and Share


  MariaEvighet
Magnolian så vacker står. Tack för en fin berättande text om den vackra blomman
2020-04-11

  Lottie Ålhed VIP
Vackert! Fint med den gömda magnolian
som man hoppas ska få le och tindra.
2020-04-09

  Minkki VIP
en helt oemotståndlig vädjan i dessa tider :)

2020-04-06
  > Nästa text
< Föregående

Ulf Carlsson
Ulf Carlsson VIP