Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

NÄR MAN ÄR GAMMAL

När man är gammal, stillnar sinnets vågor
och känslan svalnar inför livets natt.
Förälskelsen, en redan brukad skatt
har brunnit färdigt uti lust och lågor.

När man är gammal klarnar livets frågor,
för svaren har då tiden hunnit fatt.
När man är yngre har man svårt att fatta att
förståndet tillhör gamlingens förmågor.

När man är gammal väntar kroppens plågor.
Nu tystnar örat, ögat skymmer matt,
men kärleken den sitter som den satt

i gångna år, i själens djupa vågor,
i sinnets lek och hjärtats ömma spratt.
När man är gammal är man eld och lågor!










Bunden vers (Sonett) av Ulf Carlsson VIP
Läst 245 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2020-04-14 15:26



Bookmark and Share


  Minkki VIP
Härlig läsning i ögonskymningen med tvåstämmiga öron, ja det finns goda sidor i den fjärde kvartalen
2020-04-15

  Briza media
Fyndigt diktat! Enda invändningen är väl att långt ifrån alla äldre som blir mer förståndiga.. Ibland verkar barnen vara de som ser klarast. Lite dystert verkar det att bli gammal, men det där med eld och lågor lovande!
2020-04-15

  bibbi ahrnstedt
Tack, mycket väl uttryckt om livet, gillar din strof "När man är gammal klarnar livets frågor,"
2020-04-14

  Gunnar Hilén VIP
Jag gråtskrattar åt denna ljuvliga presentation......
2020-04-14
  > Nästa text
< Föregående

Ulf Carlsson
Ulf Carlsson VIP