Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Terziner


BOKSLUT

Jag har ett liv att se tillbaka på,
en existens av vakenhet och dröm.
Mitt liv är mitt. Jag ser det gärna så,

men det är inte sytt med egen söm.
Vem som har skräddat mig med mina mått
är Någon annan, som av omsorg öm,

har vandrat bredvid på den väg jag gått,
min följeslagare som stakat ut
och redan förberett de mål jag nått

liksom mitt nederlag vid livets slut.
Mitt bokslut visar därför god balans
och utan något tillägg eller prut.

Så jag behöver ingen andra chans.
Jag kan gå hem till landet utan tid
och Någon följer mig till ingenstans

som under hela livet, tätt invid.














Bunden vers (Annat versmått) av Ulf Carlsson VIP
Läst 141 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2020-04-23 20:39



Bookmark and Share


  Fredrik Axelsson
Ditt skrivande påverkar mig djupt på flera sätt. Du visar mig bunden vers på ett så vackert och individuellt sätt att ögonen tåras, har lärt känna att du har en alldeles egen röst här. Jag har själv aldrig kunnat närma mig bunden vers så ditt sätt att bemästra språket går som vågor in i hjärtat. Innehållet med denne 'Någon' vid din sida känns. Det känns verkligen.
2020-04-23
  > Nästa text
< Föregående

Ulf Carlsson
Ulf Carlsson VIP