Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Solen breder

Solen breder sin vattrade yta över oss
Vi som befinner oss i skymningszonen
medan dagen sätter igång vaknandet på
sitt eget vis genom att låta böljor slå emot strandklintet.
Vi tror oss först få vara med och rusar
glada ut bland vågorna
bara för att få höra ett högt varnings ljud
och se alltsammans dras tillbaka till gårdagen
Själv sätter jag mig mitt på stranden
för att invänta vardagen
och fixera ögonblicket
medan kroppen står mot den kyliga stillheten
och tvingas vänta till dess textapparaten
hunnit med att skapa gestaltande text
så att handlingen tar plats i vardagen




Fri vers av Lennart Andersson
Läst 83 gånger
Publicerad 2020-04-23 21:53



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Lennart Andersson