Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
38 år av oss


tass i tass

hålla hålla handen varje kväll
även om vi grälat
för vi är två havsuttrar i atlanten
som driver i mörkret
jag håller din själs tass i strömvirvlarna

dina ögon gömmer sig för världen mer och mer
mina vänder sig in i någon slags död vinkel
//detta eviga arbete
att släppa taget om allt//
gosar in i djupblå täcket
lukten av oss
en rymd av trygghet

innan sömnen
luddar viskningar in våra barns kroppar
som nu sover någon annanstans
i lyckönskningar skickade på ömhetens postverk




Fri vers av Magdalena Eriksson VIP
Läst 161 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2020-04-24 17:25



Bookmark and Share


  Peter Olausson VIP
Frid i att växa ihop, så tänker jag när jag läser dig. Och så detta äventyr: "vi är två havsuttrar i atlanten/som driver i mörkret" - värt hela dikten! Gratulerar till den bilden!
2020-04-25

  BenGust VIP
Många fina formuleringar:
"att släppa taget om allt
som kunde blivit,
ömhetens postverk".
Tack för den.
2020-04-24
  > Nästa text
< Föregående

Magdalena Eriksson
Magdalena Eriksson VIP