Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Tankar vid stranden

I ingenmansland

ebb och flod vid en strand

i sol och i regn

mitt i flödet

 

bara fortsätta gå

fastän svårt att förstå

vad som händer

och vad som är ödet

 

är en människas liv

mer än tidsfördriv

för en okänd gud

som vill leka

 

är det största idag

ändå hjärtats slag

är att leva

värt Heureka?

 

 

Stark är vinden idag

stark är knappast jag

som vandrar fram

helt allena

 

som ser havet grått

men som inte förstått

vad en allsmäktig gud

kan mena

 

men jag fortsätter gå

mot en natt ändå

medan vågorna växer

sig höga

 

och jag ser ett ljus

från ett ensligt hus

och fyrtornets

spanande öga

 

 

 

 

 




Bunden vers av Peter Olausson VIP
Läst 212 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2020-04-25 13:00



Bookmark and Share


  Kajan VIP
Sparsmakad, så lätt, men ändock fyllt av allvar.
2020-06-07

  bibbi ahrnstedt
Fint rim och en närvaro, känslan måste upplevas och där finns ett ljus
2020-05-29

  Nils-Robert
Riktigt fin poesi. Bravo
2020-04-25

  Pia Laurell (fd Kal Wallin)
Fint och vackert skrivet.
2020-04-25

    ej medlem längre
Riktigt bra, tack för vacker text
2020-04-25
  > Nästa text
< Föregående

Peter Olausson
Peter Olausson VIP