Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

I BÖRJAN AV MAJ

Kastanjen står väntande och stilla
med ännu släckta ljus
över spireans tvekande driva
av vita bollar och stjärnblom.

Bondsyrenens urtvättade klänning vaggar
ännu utan parfymdoft
i en frusen pose
av osäkerhet.

Vad sommaren skall ge oss längtande
står skrivet i vågens skum,
i molnets flykt
och i svalans spådom i Egypten.




Fri vers av Ulf Carlsson VIP
Läst 189 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2020-05-01 21:19



Bookmark and Share


  KattenKin VIP
Sköna meningar om maj i denna med.
2020-05-03
  > Nästa text
< Föregående

Ulf Carlsson
Ulf Carlsson VIP