Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Pengar

 

 

solen lyser över både fattiga och rika

således även över de snikna

världen alltid sådan varit

vart man än har farit

 

pengar alltid lycka ger

man  fattig ej är mer

säg den fattig som ej om mer ber

outtömligt är deras önskan om fler

 

den rike av begär hypnotiserad

vill gärna i pengar ta sig  ett bad

kan aldrig av sekiner få nog

men det är ett jädrans knog

 

den snikne räknar varje öre sin

tycker inte om att kallas ogin

prydliga pengahögar han har

sparar till gamla da'r

 

pengar till lycka kan vara

men på snålhet ej spara

lycklig den som lever sunt

och ej spenderar runt

 

 

 

 

 




Bunden vers (Rim) av Öknens Ros VIP
Läst 257 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2020-05-02 10:20



Bookmark and Share


  bohemen VIP
Just så Rosen! Man blir nog lyckligare av ett enkelt liv. Att ha "lyckats" betyder inte alltid att man är lycklig!
2020-05-04

  Bodingen VIP
Själv är jag inne på min andra miljon eftersom jag aldrig fick ihop stålar nog så det räckte till den första...;-)
2020-05-02

  ResenärGenomLivet VIP
Pengar kan nog vara bra att ha, bara de inte styr över ditt liv...tänkvärda ord...
2020-05-02

  BenGust VIP
Så lätt att överdrivenhet blir till en
fix idé vare sig det rör om begär efter,
snålhet eller med spenderbrallorna på.

2020-05-02

    Lena Staaf VIP
Utan pengar (eller väldigt lite) - oro och otrygghet. Mycket pengar - rädsla för att förlora dem. Bäst mår nog den som har så den klarar livets nödtorft och så lite till som kan ge guldkant på tillvaron.
2020-05-02
  > Nästa text
< Föregående

Öknens Ros
Öknens Ros VIP