Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Efter att ha slussats runt i det offentligas Sveriges telefonväxlar


Svenskland trygghetsnarkomanernas hemland på terra firma?

Nånnanismens hemland?
Uttrycket nånnanism en-ism lanserades av sedan länge avlidne Isaksson. Han var en stark kritiker av hemlandets ovanor. Fast jag måste erkänna att jag tyckte de debatter han deltog i gav mig en stark undran hos mig. Jag var benägen att avfärda samtalen som tvister om påvens skägg. Ett uttryck för debatter med många ord och litet innehåll. Jag undrade i mitt stilla sinne skall detta vara något att bråka över. Men de skulle komma andra tider.
Jag hade i allt väsentligt följt myndighetens bud och i stort svarat på dess kallelser och dessutom dykt upp vid den tidpunkt som arbiträrt tilldelats mig. Men ,skulle det visa sig, andra tider var i antågande. Jag skulle skulle visa lite missnöje till den den läkare som jag har på min vårdcentral som jag är listad hos. Efter att krånglat mig igenom vårdcentralens växel som är en modern tingest med en uppsjö olika alternativ vari också ingår att bli uppringd. Jag valde det sistnämnda alternativet och faktiskt när det utlovade klockslaget kom -ringde telefonen. Jag förklarade mitt ärende jag ville prata om mina medicinkomplikationer med en doktor. Men tji fick jag. Det visade sig att eftersom jag hade hemtjänst skulle mina förfrågningar kanaliseras via dem. -Det hade jag ingen aning om ,som Olof Palme sa vid en famös utfrågning. För mig känns det som en första lektion i att bli en verklig patient. Frågan är om jag skall bli en idealpatient eller om jag skall bli en klagomålspatient. Tyvärr ligger det sistnämnda alternativet nära till hands. Till glädje för ingen.




Övriga genrer (Satir) av Sören Turesson VIP
Läst 321 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2020-05-04 13:23



Bookmark and Share


  arnold
På sin tid hade tidningen Expressen en logga / symbol en geting med gadd. Tanken var att man skulle vara en tagg i bakdelen på våra politiker och myndigheter. Det verkar Sören, som om du tagit över en del av den uppgiften. Så min uppmaning är: fortsätt så.
2020-05-30
  > Nästa text
< Föregående

Sören Turesson
Sören Turesson VIP