Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

PÅ PLANENS MITTPUNKT

Det rullas ut en fotboll
till planens mittpunkt
med en lätt bredsida
från vänsterkanten.

Nu lyser den ensam
på planens mittpunkt,
som en gul maskros
i det gröna gräset.

Arenan ligger tom.
Spelarna är borta.
Bollen ligger kvar
på planens mittpunkt.








Fri vers av Ulf Carlsson VIP
Läst 119 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2020-05-05 06:11



Bookmark and Share


  Fredrik Axelsson
Den här dikten tilltalar mitt fotbollsintresse som är rejält skadat i dessa tider vi lever i. Dikten talar både ovisshet, avslut, men även en "försiktig optimism". Bollen lämnas startklar i min läsning. Premier Leauges vinterboll är gul, den ensamma maskrosen. Tack Ulf, det är en fröjd, en tröst, att få läsa och laborera.
2020-05-05
  > Nästa text
< Föregående

Ulf Carlsson
Ulf Carlsson VIP