Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Inspiration Edith Södergran


önskar jag kunnat göra dig lycklig

Önskar jag kunnat göra dig lycklig
len som en silketråd mellan pek och tumme

jag fick en härva att brodera
blommor i starka färger
klarare än de som sågs prunka bland de dödliga

överväldigad blev jag en stenstod
purpur och guld
pärlemorvit och turkos
ultramarin och smaragdgrön
lena som änglalockar
ett virrvarr i mina händers skål

önskar jag kunnat göra dig lycklig
räknat ut nya mönster för en grandios vävnad
där bäckar lustigt for fram i en evig ström






Prosa av Magdalena Eriksson VIP
Läst 268 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2020-05-07 13:47



Bookmark and Share


  Respons VIP
Livet som ett färgstarkt broderi. En metafor av eufori. Absolut!
2020-05-08

  lodjuret/seglare VIP
Texten får tre maskrosor, en solstråle genom ett gemytligt molntäcke samt en knippe vitsippor...
2020-05-07

    Lena Staaf VIP
Alla de paradisvackra färgerna gör att hjärtat smälter.
2020-05-07

  KattenKin VIP
Wow! Smärtsamt vacker. Pärlbroderi med silkeslen tråd.
2020-05-07

  Marita Ohlquist VIP
Berörande, vackert och vemodigt!
2020-05-07
  > Nästa text
< Föregående

Magdalena Eriksson
Magdalena Eriksson VIP