Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
"Konsten är lång, livet är kort". John Keats: "Ode till en grekisk urna" Carl Snoilsky: "Gammalt porslin"


ARS LONGA, VITA BREVIS

Det sköna odet till en grekisk urna,
sonetten till en rar, kinesisk vas
är dikter som väl aldrig går i kras
men ständigt lever som av gudar burna.

Den sköna konsten och det sköra livet,
lyrikens läkedom, poetens sår
är liksom paradoxerna, som går
på samma stig men utan takt i klivet.

De stackars verser som jag stundom gjuter
ur hjärtats blodhorn under känslans glöd
är droppar blott i diktens överflöd,

tillfällighetens vindar, som jag njuter
av egen segelkraft på livets älv
men knappast räcker längre än jag själv!




Bunden vers av Ulf Carlsson VIP
Läst 110 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2020-05-09 20:39



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Ulf Carlsson
Ulf Carlsson VIP