Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Möt min verklighet med förakt

Utan att bekymra mig
För koderna
som styr händelserna
samt håller ordning på mitt liv
är jag dessutom orolig för
att min vetgirighet om min situation
skall ligga mig i fatet
Men just nu främjar vindarna
min version under slätternas eftermiddag

För att jag ska kunna avsluta
min tidigare så parasitära tillvaro
får jag söka mig till det tomrum
som har anknytning till ljud
som en gång skapade mitt tungomål

Äntligen kan jag undersöka mitt liv
även för oöppnade morgondagar som kommer
även sedan makterna fastställt dem
och låtit deras verklighet
bli strödd för vinden




Fri vers (Prosapoesi) av Lennart Andersson
Läst 88 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2020-05-10 07:52



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Lennart Andersson