Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


liten tackdikt på mitt vis


Tack Kristina Lugn

när nödlösningen blivit permanent
när dina ben har fått åderbråck
när det regnar över slätten
när farbror Conny ser på dig från ett moln
när du studerar livskriser som rymdhjältars äventyr


när du tror du har förlåtit alla en gång för alla
när du låter mörkret se dina samlade skatter

när du glömt hur man ritar en ful gubbe
när du är såsom en blå länsbuss en måndag morgon
när Jesus alla älskade barn kommer gående mot dig

när isen kring järnräcket smält av din sugna tunga
när du stjäl kaffe på Ica
för du är lessen
tycker att du gjort ditt
å någon jävla rättvisa måste det väl finnas!

när du är såsom en vandringssägen
när du åker till Stockholm
tar in på hotell
går dyr helgkurs
i försök att göra din smärtsamma familjesituation
till ett skämt och misslyckas
när tårarna förorsakar en översvämning i innerstaden
när du äntligen når ut

när så kall så kall
ensam ung kvinna sjunger i två mödrars vindpinade bröst
när vi kysser varandra farväl för första gången
när nödlösningen slutar vara permanent





Fri vers av Magdalena Eriksson VIP
Läst 976 gånger och applåderad av 21 personer
Publicerad 2020-05-10 16:35



Bookmark and Share


  Eva Langrath VIP
Fin hyllning till en saknad poet.
2020-05-12

    Elisabeth Nilsson VIP
Vilken underbar och originell hyllning till en stor poet, som känns lik dig!
2020-05-11

  Peter Olausson VIP
Instämmer i din hyllning till Kristina Lugn - och din text står sannerligen för sig själv, som ett surrealistiskt vardagsmantra. Tack!
2020-05-11

  ULJO
Fi hyllning till en stor poet. Du gör det med som om det vore hennes.
2020-05-11

  KattenKin VIP
Förstår det så att hon betytt mycket för dig, att era vägar flätas samman här och i livet på något sätt. Tycker om upplägget med "När..". Fina bilder, berättelsen och hur allt knyts ihop. Tycker om din dikt.
2020-05-11

  Marita Ohlquist VIP
Dagens första lästa text, tack för den!
2020-05-11

  Nanna X
Du fångar verkligen något av Lugns helsköna absurditet. Fin hyllning och underbar bild.
2020-05-11

    Lena Staaf VIP
Så fint! Du och Kristina Lugn - vem är vem.
2020-05-10

  Ulf Carlsson VIP
Fint komponerad översikt i bisatser, där slutet slutar med början och där läsaren själv får fylla i huvudsatser och slutsats.
Sista versradens imperfektform skall väl vara en infinitiv?

2020-05-10
  > Nästa text
< Föregående

Magdalena Eriksson
Magdalena Eriksson VIP