Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Liljekonvaljens tid

 

 

snart så blommar liljekonvaljen

vårens vackraste blomma är

doftar som dyrbaraste parfym

där den står i sin kostym

 

vit som nyfallen snö

så oskyldigt vacker

ser ej sin skönhet

den bara är

 

den vackra klockan

formad av naturens konstnär

perfekt i sin design

ett naturens konstverk 

 

på skolbänken i vas

prydde den sin plats

som tecken på

att sommarlovet stundade




Fri vers (Fri form) av Öknens Ros VIP
Läst 238 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2020-05-11 09:16



Bookmark and Share


  Bodingen VIP
Ett tjusigt blomster beskrivet i en tjusig text, bra där!
2020-05-12

    Elisabeth Nilsson VIP
Vårens underbaraste blomma! Fint diktat om denna.
2020-05-11

    Max Poisé
Direkt efter vitsippan! Stämningsfull dikt!
2020-05-11

  ULJO
Underbart tecknat om denna fina blomma. Min favoritblomma.
2020-05-11

  Marita Ohlquist VIP
Din fina text väcker minnen från skoltiden, men även om min brudbukett!
2020-05-11

    Lena Staaf VIP
En av de härligaste blommorna på våren! Fint skrivet.
2020-05-11

  Kungskobran VIP
Rik på fröjd, men så kort min levnadsdag.
Ljuva kändes mitt hjärtas harposlag.
Jag solljus drack med mina späda blad.
Min dräkt blev så vit,
den blev ren i ljusets bad.

Ur konvaljens avsked
av David Lindvall
2020-05-11

  Feliaxel VIP
Fint skaldat om en fin blomma
Har precis plockat dom första
2020-05-11

  Cikoria Blå VIP
En fin dikt till en fin blomma.
2020-05-11

  angela Täubert fd Jansson VIP
En blomma som ger många fina minnen, som du fångat så fint med dina ord.
2020-05-11
  > Nästa text
< Föregående

Öknens Ros
Öknens Ros VIP