Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Kan jag göra ont nu?

kan jag göra ont nu?
lovar du att åka bort?
står du bredbent i hallen med armen i rocken?

det måste se ut som att jag vet vad jag gör
annars vill ingen ha mig
annars vill du kanske inte komma hem igen

jag känner samhörighet med det gråa skitiga längs byvägen
snön hatar mig
lyser som en välutbildad överlägsenhet

kan jag äntligen koka mitt ensamkaffe
gråta bakom gardinen
låta snoret rinna

kan jag
VÄGRA JÄMFÖRA MINA KANARIEFÅGLAR MED DINA UNDELATER

får jag sjunka till botten nu
hålla om mina hårda blomsterknoppar
ömka som en dålig Florist varje Liljas trånande huvud?




Fri vers av Magdalena Eriksson VIP
Läst 350 gånger och applåderad av 15 personer
Publicerad 2020-05-11 15:28



Bookmark and Share


  Levina Storåkern
Fantastiskt! Känner allt så tydligt och undrar över detsamma som du
2020-05-14

  KattenKin VIP
Wow så mäktigt mitt i känslan av litenhet! Älskar dessa rader, OBS! tycker om alla, men dessa:
"jag känner samhörighet med det gråa skitiga längs byvägen
snön hatar mig
lyser som en välutbildad överlägsenhet"

2020-05-14

  Gudinnan VIP
power, stiligt och helt underbar
2020-05-13

    Elisabeth Nilsson VIP
Kraftfullt, bedjande, smärtsamt, sorgset ifrågasätter du livets vedermödor, i din alldeles egna ordstil, som är så otroligt bra!
2020-05-13

  Mats Edin VIP
Gillar att det gnälliga kommer fram som helt ognälligt
2020-05-12

  Respons VIP
Fantastisk poesi på botten av avgrunden när hjärtat skriker ut sin smärta då får man ”krama om de hårda blomsterknopparna och ömka som en dålig florist varje Liljas trånande huvud”.
2020-05-12

  Marita Ohlquist VIP
Ett starkt berörande porträtt som förmedlar att det inte är lätt att leva!
2020-05-11

    Max Poisé
Här slängd jag mellan väggarna när jag läser..högt tempo med kraft i orden...då blir jag glad när jag läser...för sånt gillar Max!
2020-05-11

    Lena Staaf VIP
Den stora förtvivlan blandat med ilska - gör jag rätt? Och även om jag gör det, hur ska jag hantera min sorg?
Hjärtkramande dikt.

2020-05-11

  ULJO
Gillar tonen i den här förträffliga dikten. Mycket bra.
2020-05-11
  > Nästa text
< Föregående

Magdalena Eriksson
Magdalena Eriksson VIP