Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Spåren

Jag skulle vilja linda in min barndom i oboy och limpa, trygghet till synes. Vad lärde jag mig då om min egen viljas pris? Patent på gråt och andnöd handlades gentemot kärlek och förlåtelse. Förståelse att önska.
På väg hem från skolan vankades stryk. Det var ju bara för att du var dem kär. Mössa doppas i vattenpöl som kärleksförklaring. Öknamn och hora. Du ska ingen lust visa.
Vi kallade det inte våldtäkt när du var 14 och han 16 och såg sin chans. Skrik inte så grannarna hör, sa han och du fick skämmas. Bara gamla fula gubbar och mörka gränder visste vi.
Akta dig.
Du ska vara bra men inte stolt.
Inte sticka upp och ut.
Vår hundvalp gnydde ensam instängd i köket. Det var därför hon blev konstig. Hon behövde nog mer kärlek, sa mamma.
Sådär i efterhand ser man spåren.





Övriga genrer av nu 1.0
Läst 266 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2020-05-11 16:43



Bookmark and Share


    Sefarge VIP
Ujjuj. Orden drog in med fart
och stannade kvar där!
utan att be om lov.
Verkligen ut
-lämnande
Och känslo
-berörande
Skrivet!




2020-05-24

  Briza media
Mycket beskrivet med få ord, berörande. Om hur det inre och yttre inte hänger ihop, och hur en kan inse det långt efteråt. Egen vilja och trygghet, ja så mycket illusioner. Smärtsamma uppvaknanden. Fin text.
2020-05-12

    Lena Staaf VIP
Drabbande text om en barndom där kärlek var bristvara. Och där ingen ville se vad du var med om. Bilden med hundvalpen var belysande!
2020-05-11
  > Nästa text
< Föregående

nu 1.0
nu 1.0