Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Jag ritade en teckning...


Koltrast

vi bodde i en koltrast för där kunde vi sova

sången var hemtrevlig och omväxlande
jag ritade en måne med fingret
månen lät fästa sig på sekunden
över avgrundsmörkret

så vackert sa vi när vi vaknade
vi låg i en dunig mage
vaggade och flög med förtjusande vingar

huden kunde vara sången om en naken själ
göra lite ont
rinna som gräddmjölk

jag kysste din rygg av alabaster
jag kysste din rygg av granit
jag kysste din rygg av kol
jag kysste din rygg av koltrast

jag såg min älskade lyfta på svärtans sorgbågar just för ingenting
vi bodde i en koltrast för där kunde vi leva








Fri vers av Magdalena Eriksson VIP
Läst 400 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2020-05-15 17:02



Bookmark and Share


  Respons VIP
Fantastiska vackra rader: ”svärtans sorgbågar”.
2020-05-17

  lodjuret/seglare VIP
Rita är inte så himla illa, om än i lägenhet eller villa, det föregår väl målat landskap, o även tyr sig i sällskap, sedan kan en väl bullarna trilla...
2020-05-17

  KattenKin VIP
Kärleksfullt poetisk i både ord och bild.
2020-05-16

  Nanna X
Fin boplats och bild
2020-05-16

    Lena Staaf VIP
Fantasins vingslag i en koltrasts kropp!
2020-05-15

    Max Poisé
Här blir det sång och din text smittar och inspirerar!
2020-05-15

  Kajan VIP
Vilken fin och fascinerande dikt du skrivit, med svärta och skönhet.
2020-05-15
  > Nästa text
< Föregående

Magdalena Eriksson
Magdalena Eriksson VIP