Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Till en annan mamma

Vi bar våra barn i våra armar
och släppte inte
vi bar deras längtan på vår hud som ett andra skinn
vi grät oss genom långa nätter
vi ville deras drömmar som om de vore våra egna.

Vi ville något mer för dem
något bättre
vi ville lycka och sinnesro
vi ville att deras själar aldrig skulle förmörkas av oro
och vi ville göra deras börda till vår.

Vi ville inte deras tårar
vi ville inte deras kval och mörker
vi ville att de skulle stanna i vår famn och bära dem alltid.

Vi ville vara skyddet från världen
den gör så ont ändå
vi la händer emellan - det som är smutsigt och dem som var oss.

De såg på oss med sina barnaögon
när det var som värst
när allt redan var förbi såg vi våra barn i ögonen
och de var fortfarande våra barn
och världen var ond och ingenting kunde vi göra mer än att fortsätta älska dem hela.
När allt redan gått sönder behövde vi laga det trasiga
det var en omöjlig uppgift men inte för oss.

Vi bar deras skam som vår
vi höll våra barn i armarna
och vi bar deras skuld som ett andra skinn.

Vi grät ensamma om natten
och krigade på dagen.
Och vi bar, som vi bar
kärlek, ilska, förtvivlan rädsla, sorg .

Vi kunde inget annat
det finns inga val kvar för oss att välja
Somlig kärlek är inte förhandlingsbar
den finns i deras barnaögon och vi lämnar aldrig.
Du lämnade aldrig
Som en krigrinna höll du huvudet högt och din själ plåstrade du omsorgsfullt om efter varje strid
Tveklöst beredd att strida ännu en morgon

Lägg din panna mot min axel när du inte orkar mer
jag bär en stund åt dig
Lägg din sorg i mina händer
jag ska hålla den med varsamhet och stolthet.
Jag bär ditt barn i famnen åt dig dagarna då du inte orkar andas.

Andas, min syster, andas nu

Vi bar våra barn i famnen
och släppte inte.
Vi gjorde allt vad vi kunde
allt vi kunde gjorde vi
och sometimes even that is not enough.

Världen kom emellan våra drömmar.

Vi hittar nya drömmar nu - det är sånt mammor gör.








Fri vers av notsomad
Läst 408 gånger och applåderad av 13 personer
Utvald text
Publicerad 2020-05-16 00:42



Bookmark and Share


  helenita VIP
Vilken kärleksfull o varmt text
En mors aldrig sinande kärlek o oro för sitt/sina barn
??????
2021-01-04

  Julio VIP
Väldigt vackert
2020-11-19

    ej medlem längre
"och världen var ond och ingenting kunde vi göra mer än att fortsätta älska dem hela."

väldigt vackert.
2020-05-27

  Kajan VIP
Vilken underbar text, fylld av insikt, värme och kärlek.
2020-05-25

    Emelie Ögren
Vackert!
2020-05-23

  Briza media
Berörande vackert. Stark text.
2020-05-23

  lodjuret/seglare VIP
En text värd sin läsning, bröd kan stå på jäsning, tydligen även någon dricka, kanske brygd av pojk som flicka, gammal saga kan bli sann, om såväl en kvinna som av man...
2020-05-22
  > Nästa text
< Föregående

notsomad
notsomad