Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Rant


What about the andra

07:08
07:18
07:28
Snooze
Igenom bomber i Ukraina
Igenom massmord i Iran
Igenom förlorade visioner
förlorat tro
på framtiden
på att de lät håret falla
medan vi såg på
medan vi lockade våra lockar
med produkter som vi sett på Instagram.

Medan vi lärde oss älska folkräkning, kulturkanon och visitationszoner
Medan vi böjde oss, bockade och tackade för att vi inte var invandrare
inte ens barn till invandrare
och därför kunde sova om natten

Vi var varken Ukrainare, Ryssar eller Iranier
eller inte heller kurder, somalier, romer..
även om vi var oliktänkare
kunde vi sova om natten
med vårt blonda hår flytande på kudden
med oro för el-räkningen kunde vi sluta våra blåa ögon och veta
att de tar hand om oss ändå...
de tar hand om oss- för vi sjunger i kulturkanon
det är just en kanon
och inte en KANON..

Vi står inte framför kanonen
vi står inte bakom
Vi står bredvid.
Vi grumsar vid frukostbordet
missnöjda men inte förfärade
inte hotade
inte utsatta för inre gränskontroll
förutom vår egen inre själgränskontroll
självkontroll

Vi såg oss själv i spegeln
och sa - Vi bör införa att det ska bli kriminellt att delta i kriminella nätverk
vi sa - Klansamhället måste dö
vi sa- Bristande vandel ska leda till utvisning! För alltid!
Vi sa - är du utsatt för prostitution, dövar känslor med narkotika eller inte ingjuter den svenska kulturkanonen...läs Pippi eller dö.. i Iran, Somaliland, Afghanistan, det sa vi.
Sätt dina barn på svensk förskola så ska du se att det ordnar sig- allt ordnar sig så länge du matar lågavlönade timmar som sjukvårdsbiträde, cykelbud - ingår delade turer - så du ser, det finns både jobb och rast för dem som vill..och så länge du lär dina barn det svenska språket så de förstår varför de blev bortsorterade i anställningsprocessen.
Vi sa att det är våra barn och andras ungar..
andra ungar som inte kan uppföra sig, framföra sig, ta för sig, integrera sig..

Det är svårt att vara medelklassvensk idag... det är svårt att stänga av bubbelpoolen, sitta på kontoret efter 65 och drabbas av åsiktskorridoren och flygskam.
Det är svårt att leva rätt
flygskam, köttskam och mansskam...
och att kliva upp varje morgon och veta vem man är, vilket kön man har och varför...det är svårt..att utvisa kurdiska journalister och frihetskämpar till Turkiet..
Det är svårt att make sweden great again.
Allt med Sweden som är ogreat
vad gör vi med det?
Hallå - Sweden calling!
What about de andra?




Snooze
för brustna illusioner




Fri vers av notsomad
Läst 125 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2022-10-19 00:39



Bookmark and Share


  Koloristen
"Det goda hatet" har talat.
2022-10-20

    Ohemulen VIP
Bravo!
2022-10-19

  Stisse
Tänkvärt om dagens tidsanda.
2022-10-19

  lodjuret/seglare VIP
Sparar som bokmärke för läsning för en bästa väninna. Dags nu att lägga något till handlingarna.
2022-10-19
  > Nästa text
< Föregående

notsomad
notsomad