Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in
 

Det har kommit en Churrosvagn till staden

Hör upp!
Det har kommit en Churrosvagn till staden.
Den står på torget bredvid blommorna och det är en jävla fest.
Långa köer av tjocka små ungar ringlar sig nerför asfalten.
I går var det 28 grader på balkongen men även om det duggar lite lätt idag så står de där - alla glada pappor med kritvita ben och beigea shorts med sina kladdiga små snoriga ungar i händerna för att köpa Churros.
En tant bakom mig frågar vad det rör sig om.
Med glansiga ögon och glättig falsett röst svarar jag:-
CHURROS!
Det är någon form av våffelsmet som friteras och dränks i socker! Det är något från Sydamerika! Något som är glatt och soligt!
Det är mina minnen från Paris. När jag; like a fucking moviestar, flanerade, med Jonas och Ida och en smal, vit fransk cigarett och en och annat glas skumpa i kroppen. Lätt i själen. Så där som man blir när man är utomlands, någon annanstans, ur balans.
Som vi var svunna från en annan tid, i gränder, promenerande runt Paris. Alla gator var outforskade äventyr. Jag var vacker. Ståtlig kanske. Mager från att ha levt på snabbmakaroner och vit rom och längtan och åtrå allena. Jag var vacker i all galenskap och hade böljande kjolar och ärmlös topp. Håret uppsatt i slarvig knut. Jag hade både bokat och betalat resan själv. Världsvan, servil men liksom tuff och självständig.
Jag hade slutat att gråta också. Det var bara the only way its up- vibbar på den där Parisresan.
I någon av de där gränderna doftade det Churros och vi köpte en påse och jag betalade och solen sjönk sakta över Paris och det var inte tyst men stilla.
Det var en magisk tid i mitt liv.
Övergången mellan det som hade varit och det som skulle bli.

Blåblek himmel, vit hus och gult. Ny matta från Ikea på balkongen. Inte alla blommor vi har här ute är av plast. Några är nu äkta faktiskt. Somnar alltid på Jonas axel. Det är han som vill det. På kvällarna äter vi ost och tittar på serier utan innehåll. Jag har fått nytt jobb. Det är sånt expertarbete så jag känner mig ändå viktig. Men obetydlig ändå. I världen. I det stora hela.

Hör upp!
Det har kommit en Churrosvagn till stan.
Kanske är det nu det vänder.


Fri vers av notsomad
Läst 37 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2021-05-14 20:40Bookmark and Share


  Alexander Gustafsson VIP
du kan uttrycka dig, tillskillnad från lodjuret som bara kan formulera ord.

bra skrivet
2021-05-15

  lodjuret/seglare VIP
Texten ser mera ut som 'dagbok', 'kåseri', 'prosa', än 'fri vers'. Påhittad eller ej går det att läsa och förundras troligen över att det ännu finns att berätta, trots att platser och fenomen berättats om så många gånger förut. Hela tiden finns det flera versioner, oftast just personliga påhitt eller upplevelser.
2021-05-15
  > Nästa text
< Föregående

notsomad
notsomad