Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


det är lätt att ge för den som fått allt... eller?


Superhjälte

en trasig känslans hörselslinga
vet inte om hur den sårar andra genom sin dövhet
sitter som en galen överste i pannan
som en folkvald i själen
ja en sjutums elakhet


den som varit älskad som barn
kan inte förstå
leverfärgade gröten som kokar i bröstet
trycket upp mot halsen
vassa stenen i strupen
den som är ett oönskat barn
matar skammen över att finnas till
skammen går till attack
i oväntade irrelevanta situationer
dåliga förväntningarna förföljer en
måste lindas av som spindelväv
från
berömmande ord
snälla ansikten
utmärkelser
flyt av alla slag
mycket
tidsödande och pinsamt arbete

den som fått kämpa för sin tillit
sedan magen drog ihop sig som femåring
bär tilliten med stolthet

tillit är en lyxig känsla
förändrar livsutsikten
stärker immunförsvaret mot dumhet
gör dig musikalisk och benägen att samla solfläckar





Fri vers av Magdalena Eriksson VIP
Läst 310 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2020-05-17 22:45



Bookmark and Share


    Elisabeth Nilsson VIP
Kloka och tänkvärda rader. Tillit är en gåva att äga. Inte alla förunnat.
2020-05-18

  ULJO
Kloka ord. Livet är värt att kämpa för, hur jäkligt det än varit.
2020-05-18

  Marita Ohlquist VIP
En bra och tankeväckande text om att inte ge upp, utan kämpa för ett bättre liv och lyckas!
2020-05-18

    Max Poisé
Du är enormt begåvad i ditt sätt att skapa känslor i texten och med ett bildspråk som få behärskar. Kan ibland sakna knorren på slutet som binder ihop mästerverket, men som text i helhet, fantastisk!
2020-05-18

  KattenKin VIP
Naken ärlighet, därför passar superhjälte så bra som titel. Udda, poetiska och konstnärliga liknelser. Bilden till är grymt bra. Tycker mycket om dikten, inte ett ord för mycket eller för lite. Bravo med bokmärkning! :)
2020-05-18

  Mats Edin VIP
Så sköna metaforer hela vägen, galna och mjuka i kombo
2020-05-18

    Lena Staaf VIP
En underbar och hudlös dikt om det försummade och oälskade barnets skam som inte låter sig botas så lätt. Fint bildspråk. Bokmärker.
2020-05-17

  lodjuret/seglare VIP
För barnet i envar människa är det väl oviktigt vems signaturen är eller ens om den är läslig. Det som betyder något är väl om verket tycks tala till betraktaren just där och då?
2020-05-17
  > Nästa text
< Föregående

Magdalena Eriksson
Magdalena Eriksson VIP