Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Sommarlycka

 

 

sommarnatts dova dunkel

omsluter ljuva ranunkel

ugglans hoande hörs i skog

mössen hör det nog

 

sommardags leende vind

smeker min tårade kind

så vackert allt är

vill alltid vara här

 

i höga gräset slingrar snok 

inget farlig har jag läst i bok

lärkan sig högt i skyn svingar

det är tur den har vingar

 

av naturens frukter och bär

godast smultron är

doften, smaken, allt i ett

dem man äter lätt

 

bäcken porlar muntert och glatt

näcken kan spela en spratt

han vill locka mig i ån

men jag är inget fån

 

i skogen jag lunkar sakta

det vill jag bestämt beakta

kantareller lyser gyllengula 

skogens guld, ej fula

 

min vandring är nu slut

jag vill blåsa en salut

för vår vackra natur

vi har en otrolig tur

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 




Bunden vers (Rim) av Öknens Ros VIP
Läst 280 gånger och applåderad av 14 personer
Publicerad 2020-05-18 11:04



Bookmark and Share


  Bodingen VIP
Skogen är bäst, mästerligt beskrivet av dig, ros till en ros!
2020-05-18

    Elisabeth Nilsson VIP
Bra rimmad naturhyllning!
2020-05-18

  Feliaxel VIP
Vår natur är fantastisk så även det du skriver
2020-05-18

  ULJO
"jag vill blåsa en salut
för vår vackra natur"

Helt underbart
2020-05-18

  Cikoria Blå VIP
Bra rimmat och härligt flyt.
Som en sommarsång.

2020-05-18

    Lena Staaf VIP
Hyllning till vår underbara natur. Bara att undvika kalhyggena.
2020-05-18

  Marita Ohlquist VIP
Fin hyllningstext till naturen.
Vi måste vara rädda om den så att kommande generationer får samma fina upplevelser!
2020-05-18

    Max Poisé
Det vackraste ligger där och väntar att vi ska se det!
2020-05-18
  > Nästa text
< Föregående

Öknens Ros
Öknens Ros VIP