Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Märkliga passioner

Han skrev ned sina intryck om sin vardag
Och letade frenetiskt efter liknande inslag
I litteraturen på biblioteken
För honom var denna sysselsättning
En kunskapsform
Man kan dock inte påstå
Att han var en analytiker
För han lade inte fram en enda tes
Under sitt jättelika arbete
Problemen uppstod efter hans död
När vi försökte samla ihop alltsammans
Och göra dem till en sorts antydan till litteratur
Slutligen gled kontentan av hans texter oss ur händerna
Eftersom vi inte kunde finns något lämpligt språk
Att sammanfatta alltsammans med
Han hade en otrolig förmåga att fånga upp
Och verifiera alldagligheten på ett helt nytt sätt
Och vi kunde upptäcka någon metod
Att verifiera alldagligheten på samma suveräna sätt som han
Sista läsningen av textmaterialet hade blivit
En katastrof
Men vi ville inte låtsas om det
För vi hade fått tillräckligt med obehag från förlaget
Nu sitter vi här ute på terrassen under månen
Som sakta tonar ned i luftens djupa fickor
Vad som hänt
Vi förväntas sitta här
Tills vi har hittat ett språk för
Att göra hans verklighet synlig




Prosa av Lennart Andersson
Läst 90 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2020-05-19 05:06



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Lennart Andersson