Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

En får inte va' blödig!

 

 

man ska va' tuff och framåt

det klarar jag ej av

men för min åsikt stått

trots jag fått skoskav

 

jag är en sån där blöding

känslig för minsta stick

liknar mest en röding

hukar för ondsint blick

 

har ett mjukt och skört sinne

gråtfärdig över orättvisor

ibland det brinner i minne

då jag sjunger glada visor

 

i naturen den gröna

jag gärna botaniserar

hej hopp i det sköna!

jag är den som agerar

 

nej, tuff och kaxig jag aldrig blir

det är helt enkelt inte min stil

aldrig så tuff som en fakir

min stil är blott att vara gentil

 

 

 

 

 

 

 

 

 




Bunden vers (Rim) av Öknens Ros VIP
Läst 185 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2020-05-19 14:31



Bookmark and Share


  ULJO
Titeln påminner om Lars Ekborg monolog på 70-talet. "Bunta ihop dom"

2020-05-20

  Bodingen VIP
Huvudsaken är att du är dig själv, otuff eller inte.
2020-05-20

    Elisabeth Nilsson VIP
Ärligt, härligt personporträtt! Som tur är är vi olika. Och det är underbart och spännande.
2020-05-19

    Lena Staaf VIP
Fint och ärligt skrivet. Man ska vara,rädd om sin känslighet, det är den som gör det möjligt att se nyanser och att känna empati med andra. Men man riskerar förstås att bli tilltufsad.
2020-05-19

  angela Täubert fd Jansson VIP
Stor igenkänningsfaktor. Bra illustrerat!
2020-05-19

  Kungskobran VIP
Fint personporträtt, gillar dig
2020-05-19
  > Nästa text
< Föregående

Öknens Ros
Öknens Ros VIP