Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Nattliv

 

 

skimrande, glittrande stjärnehimmel

månens silverstänk i stilla sjö

frostnupet gräs i givakt står

räv smyger längs skogsbrynets gräns

på väg till lyans trygghet och skydd

allt till synes stilla och lugnt

men nattens jägare vilar ej på hanen

ögon spanar efter villebråd

liten gnagare livet mister

uven mästare att jaga

skogens konung med bestämda kliv

genom slyn och buskar vandrar

i trädgårdar nallar äpplen

blir aningen rusig och yr

nattens dunkel övergår till ljus

sol över horisont sig reser

bryter nattens köld

 

 

 




Fri vers (Prosapoesi) av Öknens Ros VIP
Läst 213 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2020-05-20 10:03



Bookmark and Share


  Bodingen VIP
...natten har tusen ögon. Vackert Rosen!
2020-05-21

    Elisabeth Nilsson VIP
Fina naturbilder!
2020-05-20

    Lena Staaf VIP
Nattens liv och rörelser, fint skrivet!
2020-05-20

  Cikoria Blå VIP
Du målar upp en tavla gör oss.
2020-05-20

  ULJO
"sol över horisont sig reser bryter nattens köld"

Så fint
2020-05-20

  Marita Ohlquist VIP
En fin text, ser bilder för min inre syn!
2020-05-20
  > Nästa text
< Föregående

Öknens Ros
Öknens Ros VIP