Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
LÅTTEXT


Ensam gick jag hem

Röken steg mot taket
Och det stank av svett och parfym
Satt ensam vid ett hörnbord
Och kände mig liten och anonym
Svepte bärs på bärs för att bygga upp mitt mod
Jag ville så gärna bjuda nån av flickorna över till mitt bord
Spanade in flickorna över glasets kant
Ögonen roterade, för på golvet defilera mycket som var grant
Jag såg killarna lägga snaror
Och testa sina tricks och knep
Beställde in en bärsa till
Som jag drog i ett svep

Jag kände modet spira
Och jag tittade mig omkring
Beställde in en whisky
Ville ha nånting med sting
Jag kände björnen vakna som innan låg och sov
Gick över till grannens bord och fråga’na om lov
Hon tackade ja och lade sin lilla hand i min
Jag kände hennes dofter och det kröp i mitt skinn
Hon titta mig i ögonen
Och tryckte sig tätt intill
Sen möttes våra läppar
Och tiden stod still

Jag bjöd’na på en drink
Som hon tacksamt tog emot
Och jag min dumma fan tog en likadan
Fast jag fyllt min kvot
Bena börja darra och jag blev fadd i mun
Väggarna föll inåt och allting snurrade runt
Stapplade mot muggen och tänkte hälften borde räckt
Sen minns jag inget mera förrän jag brutalt blev väckt
Upp på bena grabben
Vi har stängt för länge sen
Jag vinglade genom dörren
Och ensam gick jag hem




Fri vers av R Peiper VIP
Läst 147 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2020-07-27 18:27



Bookmark and Share


  Pia Laurell (fd Kal Wallin)
Handlingen känner jag igen från tiden på dansställen på 60- och 70-talet. Killarna hängde vid baren och vågade inte bjuda upp.
Bra skrivet!
2020-07-28
  > Nästa text
< Föregående

R Peiper VIP