Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Reviderad version. Tack Lena Staaf för din kommentar.


Stilla sommarregn

 

 

stilla sommarregn faller

små, små droppar av vatten

fången bakom galler

ser ut genom natten

 

önskar han var lös och fri

dömd för illdåd han gjort

han hade ej trovärt alibi

det gick inte som smort

 

ånger hjälper ej där han sitter

vaknat har hans samvete

han börjar bli trött och bitter

han var bara ett lockbete

 

de andra stack sin väg direkt

kvar blev han och tagen

men nu han blivit väckt

dyster blev den dagen

 

friheten synes utom räckhåll

mörk är hans framtid

han får inget medhåll

nu väntar en hård prövotid 

 

aldrig mera han friheten får smaka

den tiden är för evigt förbi

han kommer aldrig få den tillbaka

han viker svalor i origami

 

symbolen för frihets vingar

han enbart kan drömma om

frihetens klockor klingar

om inte bara om...

 

 

 

 




Bunden vers (Rim) av Öknens Ros VIP
Läst 265 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2020-05-23 10:18



Bookmark and Share


  ULJO
Så starkt berörande
2020-05-25

  Bodingen VIP
Pedofiler som arresteras
borde faktiskt kastreras
eller långt bort interneras
få se sitt svärd amputeras

2020-05-23

  Kungskobran VIP
Fin dikt om ett människoöde.
2020-05-23

  Kungskobran VIP
Återfall är mer regel än undantag.
Allmänpreventionen fungerar däremot.
2020-05-23

  angela Täubert fd Jansson VIP
Denna berörde mig djupt.
2020-05-23

    Lena Staaf VIP
Korta fängelsestraff för förstagångsförbrytare kan vara verksamt för att stanna upp och få till en förändring. Långa straff leder oftast till förstärkt kriminell identitet, kontakt med andra fångar och nya kriminella nätverk som bildas på anstalterna.
2020-05-23
  > Nästa text
< Föregående

Öknens Ros
Öknens Ros VIP